Nieuws

Nederlands

Franstalige versie gelanceerd

Vandaag interviews in de krant  Le Soir en het weekblad Le Vif om de Franstalige versie te lanceren. Zeer goede artikels. Misschien in de loop van volgende weken nog een interview op RTBf.

Nieuws

Een week later

Een week later na de lancering: even de bilan opmaken. Een ophefmakende reportage op Panorama, de Morgen publiceerde over twee volle bladzijden uittreksels van het boek en vorig weekend was ik ook op de radio ("de Ochtend").  Helaas nog geen bespreking van het boek.

Nieuws

Verbijstering - en hoop

Kernwapenprogramma's van 15 landen bestudeerd. Twee jaar lang. In 10  vind je betrokkenheid Belgische bedrijven. Tot op vandaag. Ook op Vlaams niveau. Schokkend. Met een lichtpunt: het draagvlak voor kernwapens in de wereld brokkelt heel snel af. Met wel nog pijnpunt Iran-Israël.

Nieuws

Feedback

Al veel positieve feedback gekregen, van mensen dichtbij en veraf, van mensen die niet thuis zijn in de materie en grote experts. Zonet op Radio 1 in "de Ochtend" het boek kunnen toelichten. Met een Joris Vergeyle die al helemaal thuis was in de materie.

Nieuws

Boek over kernwapens staat on line (en gratis)

Mijn nieuwe e-book staat on line: over de verspreiding van kernwapens, en de rol die Belgische bedrijven daarin gespeeld hebben. Een reis door 70 jaar leugen & bedrog, tot op het hoogste niveau van premiers & presidenten.

Nieuws

Terugblik op Panorama

Sterke documentaire (trouwens nog op hun site te zien). Zo krijgt dit zo belangrijk internationaal dossier eens flink wat aandacht. Zou fijn zijn als de RTBf vertaalt en ook uitzendt. Iemand daar connecties?

Nieuws

Union Minière, het goede voorbeeld

Wat ik maar laat heb ingezien en nog meer had kunnen uitwerken, is het volgende. Ook al was Union Minière daartoe niet verplicht, ze hebben toch maar een tiental jaar geleden hun archieven opengesteld voor twee onafhankelijke historici. Met als resultaat een boek dat ook heel pijnlijke passages uit de geschiedenis van het bedrijf bevat.

Nieuws

Vrijdag persconferentie

Nog twee keer slapen :-) En dan stel ik mijn boek voor op een persconferentie. Benieuwd hoe het zal zijn. Nu donderdagavond eerst de documentaire van Panorama over kernwapens. Zou schok kunnen zijn. Want één beeld zegt natuurlijk meer dan 1000 woorden.

 

Nieuws

Moord op Julien Lahaut

Onderzoeker vindt nieuw document

Onderzoeker Emmanuel Gerard vond een boeiend document over de moord op Julien Lahaut, lezen we in pers van vandaag:

Nieuws

En de titel van mijn boek?

Moeilijk, moeilijk. Ik heb de titel van de Franse versie gewoon vertaald en er een ondertitel bijgevoegd: "België en de bom. De rol van België in de verspreiding van kernwapens." Ik weet wel dat "de bom" voor mensen tot een jaar of 45 -50 niet de betekenis heeft als voor mensen die ouder zijn.

Nieuws

Pagina's